Tuesday, June 29, 2010

rambut pendek ke rambut panjang

kali ni, aku nak cerita tentang rambut.. ramai yang confuse tentang rambut ni.. bagi yang berambut panjang, tergerak je hati nak potong pendek, nak buat perubahan dan mcm2 lagi.. tapi yang berambut pendek pula, hati dah bosan asyik berambut pendek, nak pulak berambut panjang.. hai susah susah.. masalah ini sering membelenggu aku..

masa berambut panjang, aku buat curl, straight, colourkan dan mcm2 lagi.. lama2 aku naik bosan.. meh sini aku share sikit gambar aku yang berambut panjang ni.. asli bukan extension..


masa ni rambut aku paling panjang..
sebab dah bosan dgn smua2 ni.. aku bertekad nak potong..

1st time rambut aku potong pendek.. tahun 2008..


banyak sangat gambar, tak mampu aku nak upload semua.. rambut aku ni jadi sambutan hangat masa ni.. mana2 aku pergi smua org puji rambut aku.. so aku pun pasang niat nak maintain kan rambut mcm ni.. bila da panjang sikit aku pergi salon

paling tak best bila aku pergi kat Snips, bukit bintang kalau tak silap.. membe aku bawak.. aku amek harga graduated student.. cet.. ni lah hasilnya.. bergigi2 rambut aku.. tak snap lak kat belakang..

amek kau.. memang menyesal la aku kan.. daripada comel tros da jadi tak comel.. dalam gambar, tak nampak sgt.. tapi kalau kat luar, nampak mcm rambut kene gigit tikus.. haha.. mmg aku takkan lah potong rambut kat situ lagi.. bodoh! so aku pun btindak.. then bf aku tak suka dgn rambut aku ni, dia bawak aku gi salon lain suh repair..

memang pendek habis la jawapannya.. org yg gunting rambut aku ckp rambut aku da tak dapat diselamatkan sbb org yg potong sebelum ni memang tak tau potong.. habis rambut aku.. cett.. tp akhirnya comel jugak bila da panjang sikit.. ;p


lepas rambut aku da panjang, aku potong lagi sebab takde sebab.. dan sekarang aku sangat menyesal dan kalau pergi mana2 mesti aku akan cari hair clip extension sbb nak rasa berambut panjang.. dan aku sangat2 menyesal.. nasib baik lah rambut aku ni cepat je panjang..

so sekarang rambut aku da panjang paras bahu.. dan aku berharap, by the end of this year rambut aku da cecah paras dada.. aku takkan potong dah..

30 Jun 2010, rambut aku yang sekarang.. aku pun makin kurus.. yeay!
kiraan start 1July sampai hujung tahun ni, aku nak post gambar rambut aku yang takkan dipotong lagi.. aku guarantee by the end of this year akan sampai paras dada dah.. tak sabar nak tunggu.. :)

selamat mencuba, have a beautiful day..

No comments:

Post a Comment